Αυγά ορτυκιού

Αυγά ορτυκιού

Αυγά ορτυκιού, μία εναλλακτική διατροφή. Τα ορτύκια είναι μικρά πουλιά που ανήκουν στην οικογένεια των Phasianidae. Βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και τα αυγά τους καταναλώνονται σε πολλούς πολιτισμούς.

Παρακάτω σας δίνουμε χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά ορτυκιού.

Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, καθιστώντας τα μια πλήρη πηγή πρωτεΐνης. Είναι καλή πηγή βιταμινών όπως Β1, Β2 και Β12, καθώς και μετάλλων όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.

Το μέγεθός τους είναι πολύ μικρότερο από αυτό της κότας. Συνήθως έχει το 1/6 σε μέγεθος σε σχέση με ένα τυπικό αυγό κότας. Γίνονται εύκολα αναγνωρίσιμα καθώς έχουν στίγματα στο κέλυφός τους τα οποία ποικίλουν χρωματικά ανάλογα με το είδος του κάθε ορτυκιού.

Τα αυγά ορτυκιού έχουν πιο πλούσια γεύση και μια κρεμώδη υφή. Χρησιμοποιούνται σε διάφορες παρασκευές όπως σαλάτες, ορεκτικά, αλλά και ως γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.

Τα αυγά ορτυκιού τα συναντάμε και σε μορφή τουρσί!!

Θεωρούνται εναλλακτική διατροφή για άτομα με αλλεργία στα αυγά, καθώς τείνουν να είναι λιγότερο αλλεργιογόνα από τα αυγά της κότας.

Που βρίσκουμε τα αυγά ορτυκιού;

Είναι διαθέσιμα σε πολλά παντοπωλεία και σε εξειδικευμένες αγορές. Συνηθώς τα αγοράζουμε φρέσκα ή τουρσί.

Πως τα μαγειρεύουμε;

Μαγειρεύονται ακριβώς όπως τα κοινά αυγά με τη μόνη διαφορά να έχει να κάνει με τον χρόνο μαγειρέματος καθώς είναι πολύ μικρότερα. Τα συναντάμε κυρίως βραστά, τηγανιτά ή ομελέτα.

Το ξεφλούδισμα των αυγών ορτυκιού ενδέχεται να σας δυσκολέψει καθώς έχουν μικρό μέγεθος και το κέλυφός τους είναι αρκετά λεπτό.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί