Τα αυγά ντυρ ανήκουν στην κατηγορία βραστά αυγά.
Στην ίδια κατηγορία ανήκουν τα α λα κοκ και τα μολέ.
Τα αυγά ντυρ (durs) ή αλλιώς σφιχτά αυγά βράζονται από 8 έως και 11 λεπτά. Μόλις τα αφαιρέσετε από το νερό, πρέπει να τα κρυώσετε αμέσως ώστε να σταματήσετε το ψήσιμο και να τα προφυλάξετε από πιθανό γκριζάρισμα γύρω από τον κρόκο.
Τα αυγά ντυρ εκτός από τους πρωινούς μπουφέδες σε ξενοδοχεία, τα συναντάμε σε διάφορές συνταγές.
Ταιριάζει άψογα σε μία σαλάτα με μαρούλι όπως η chef salad, μπορεί να είναι το κύριο υλικό σε μία αυγοσαλάτα.
Βρασμένο και στη συνέχεια περασμένο από τον τρίφτη συμπληρώνει γευστικά τη μαγιονέζα δημιουργώντας τη σάλτσα ταρτάρ.
Ανακατεύοντας το βρασμένο κρόκο μαζί με μαγιονέζα και μουστάρδα και στη συνέχεια γεμίζοντας το βρασμένο ασπράδι, δημιουργούμε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό.

Δείτε τη συνταγή εδώ
Comments are closed.