Τα αυγά είναι μία μεγάλη κατηγορία στη μαγειρική. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα βραστά αυγά και τη μέθοδο βρασμού για το κάθε ένα.
Για να βράσουμε ένα αυγό θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες.
- τα αυγά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- θα πρέπει να προσέξουμε το μέγεθος των αυγών ώστε να πετύχουμε το σωστό βράσιμο.
- τα αυγά θα πρέπει να είναι πάντα φρέσκα
- ο χρόνος βρασμού ξεκινάει από τη στιγμή που βράζει το νερό
Όταν τοποθετούμε τα αυγά στην κατσαρόλα πρέπει να προσέξουμε να μην μας σπάσουμε. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε στον πάτο της κατσαρόλας μία πετσέτα.
Τα βραστά αυγά τα χωρίζουμε σε τρεις κατηγορίες
- αλα κοκ
- μολέ
- ντυρ
Αυγά βραστά α λα κοκ
Δείτε τη συνταγή εδώ
Αυγά βραστά μολέ
Δείτε τη συνταγή εδώ
Αυγά ντυρ
Δείτε τη συνταγή εδώ
Σε περίπτωση που δεν το σερβίρουμε αμέσως, θα πρέπει να το κρυώσουμε καλά, ώστε να σταματήσει να ψήνεται.
Στη συνέχεια θα τα συντηρήσουμε στο ψυγείο. Όταν θα έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε, η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι να τα ζεστάνουμε σε νερό που βράζει για λίγα δευτερόλεπτα.
Αυτές είναι οι βασικές τρεις κατηγορίες για τα βραστά αυγά. Αν θέλουμε να γίνουμε πιο λεπτομερείς στο βράσιμο των αυγών, μπορούμε να κρατήσουμε χρόνο ανά λεπτό.
Με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Comments are closed.