Αυγά βραστά

Αυγά βραστά (αλα κοκ, μολέ, ντύρ)

Τα αυγά είναι μία μεγάλη κατηγορία στη μαγειρική. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα βραστά αυγά και τη μέθοδο βρασμού για το κάθε ένα.

Για να βράσουμε ένα αυγό θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες.

  1. τα αυγά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  2. θα πρέπει να προσέξουμε το μέγεθος των αυγών ώστε να πετύχουμε το σωστό βράσιμο.
  3. τα αυγά θα πρέπει να είναι πάντα φρέσκα
  4. ο χρόνος βρασμού ξεκινάει από τη στιγμή που βράζει το νερό

Όταν τοποθετούμε τα αυγά στην κατσαρόλα πρέπει να προσέξουμε να μην μας σπάσουμε. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε στον πάτο της κατσαρόλας μία πετσέτα.

Τα βραστά αυγά τα χωρίζουμε σε τρεις κατηγορίες

  1. αλα κοκ
  2. μολέ
  3. ντυρ

Αυγά βραστά α λα κοκ

Δείτε τη συνταγή εδώ

Αυγά α λα κοκ βραστά
αυγά α λα κοκ ή ελαφρώς ψημένα

Αυγά βραστά μολέ

Δείτε τη συνταγή εδώ

αυγά μολέ
αυγά μολέ ή μελάτα

Αυγά ντυρ

Δείτε τη συνταγή εδώ

αυγά ντυρ
αυγά ντυρ ή σφιχτά

Σε περίπτωση που δεν το σερβίρουμε αμέσως, θα πρέπει να το κρυώσουμε καλά, ώστε να σταματήσει να ψήνεται.

Στη συνέχεια θα τα συντηρήσουμε στο ψυγείο. Όταν θα έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε, η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι να τα ζεστάνουμε σε νερό που βράζει για λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτές είναι οι βασικές τρεις κατηγορίες για τα βραστά αυγά. Αν θέλουμε να γίνουμε πιο λεπτομερείς στο βράσιμο των αυγών, μπορούμε να κρατήσουμε χρόνο ανά λεπτό.

Με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.