Τα αυγά α λα κοκ ανήκουν στην κατηγορία βραστά αυγά. Μαζί με τα μολέ και τα ντυρ συμπληρώνουν το παζλ των βραστών αυγών με τσόφλι.
Ο χρόνος βρασμού ξεκινάει από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό. Κάποιοι chefs βάζουν τα αυγά σε κατσαρολάκι με κρύο νερό και μόλις πάρει βράση αρχίζουν να μετράνε το χρόνο.
Πιο safe επιλογή είναι να βάλουμε το νερό να βράσει και μόλις είναι έτοιμο, τότε να τοποθετήσουμε προσεχτικά τα αυγά μέσα ξεκινώντας παράλληλα να μετράμε το χρόνο.
Ο χρόνος βρασμού στα συγκεκριμένα αυγά ξεκινάει από 1 1/2 λεπτό και μπορεί να φτάσει έως και 4 λεπτά.
Το αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι, το ασπράδι ελαφρώς σφιχτό και ο κρόκος υδαρής.
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χτυπάμε ελαφρώς τη μύτη του αυγού και σπάμε το τσόφλι. Αφαιρούμε μόνο το πάνω μέρος.
Τα σερβίρουμε πάντα σε ειδικό σκεύος (αυγουλιέρα).
Για τη συνταγή δείτε εδώ
Comments are closed.