Αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής

Αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής!! Τι είναι; Πως τα μαγειρεύουμε και πολλά άλλα.

Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για παϊδάκια έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα μίας σχάρας με αναμμένα κάρβουνα όπου πάνω της έχουμε τοποθετήσει λεπτά κομμένα αρνίσια παϊδάκια.

Τα αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής είναι ένα ενιαίο κομμάτι το οποίο αποτελείται από επτά ή οκτώ παϊδάκια. Ζυγίζει περίπου 500 γραμμάρια και είναι ιδανικό για ένα γεύμα δύο ατόμων. Είναι ένα τρυφερό και γευστικό κομμάτι κρέατος. Το χαρακτηριστικό του είναι το καθαρό κόκκαλο το οποίο είναι καθαρισμένο από το λίπος.

Πως μαγειρεύουμε αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής;

Καλύτερη μέθοδος ψησίματος για τα αρνίσια παϊδάκια είναι το σοτέ ή η σχάρα. Θέλουμε ένα γρήγορο ψήσιμο ώστε τα παϊδάκια να παραμείνουν τρυφερά. Ο βαθμός ψησίματος που προτείνουμε να τα ψήσετε είναι medium rare ή medium. Αν τα ψήσουμε παραπάνω σκληραίνουν. Τους βαθμούς ψησίματος μπορείτε να τους δείτε εδώ. Επίσης σας προτείνουμε να έχετε ένα θερμόμετρο μέτρησης θερμοκρασίας κρέατος ώστε να εξασφαλίσετε τη σωστή θερμοκρασία.

Τι χρησιμοποιούμε για να καρυκεύσουμε το παϊδάκια αρνιού;

Εκτός από αλάτι και πιπέρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα μπαχαρικά όπως το κίμινο, ο αστεροειδής γλυκάνισος, το μπαχάρι, κ.α. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών όπως για παράδειγμα μαϊντανός ψιλοκομμένος, κάποιο μπαχαρικό, μουστάρδα και ελαιόλαδο. Πολύ σύνηθες είναι και η γαλέτα όπου την χρησιμοποιούμε για να δώσουμε μία τραγανή κρούστα στα παϊδάκια μας.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί