Αντικολλητικό τηγάνι

Αντικολλητικό τηγάνι

Το αντικολλητικό τηγάνι είναι ένα μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα ή το σοτάρισμα παρασκευασμάτων. Επίσης, είναι ιδανικό για ομελέτες και κρέπες.

Τα τοιχώματα του είναι κοντύτερα από της κατσαρόλας. Έχει μία λαβή στιβαρή ώστε ο μάγειρας να το πιάνει χωρίς να καίγεται. 

Η αντικολλητική επιφάνεια μπορεί να «τραυματιστεί» εύκολα, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε πάντα ξύλινα, πλαστικά ή σιλικονούχα εργαλεία.

Τα αντικολλητικά τηγάνια δεν πρέπει να τα αφήνουμε να κάψουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μάλιστα χωρίς να έχουμε προσθέσει κάποια λιπαρή ουσία, γιατί μπορεί να χαλάσει η αντικολλητική τους επιφάνεια.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

, , ,

Comments are closed.