Το αντικολλητικό τηγάνι είναι ένα μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα ή το σοτάρισμα παρασκευασμάτων. Επίσης, είναι ιδανικό για ομελέτες και κρέπες.
Τα τοιχώματα του είναι κοντύτερα από της κατσαρόλας. Έχει μία λαβή στιβαρή ώστε ο μάγειρας να το πιάνει χωρίς να καίγεται.
Η αντικολλητική επιφάνεια μπορεί να «τραυματιστεί» εύκολα, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε πάντα ξύλινα, πλαστικά ή σιλικονούχα εργαλεία.
Τα αντικολλητικά τηγάνια δεν πρέπει να τα αφήνουμε να κάψουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μάλιστα χωρίς να έχουμε προσθέσει κάποια λιπαρή ουσία, γιατί μπορεί να χαλάσει η αντικολλητική τους επιφάνεια.
Comments are closed.