φουέ, σύρμα

Αναδευτήρας (αυγοδάρτης), φουέ

Αναδευτήρας, αυγοδάρτης ή σύρμα όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Ένας αναδευτήρας βοηθά να «χτυπάμε» αυγά, είτε τους κρόκους είτε τα ασπράδια, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ.

Επίσης χρησιμοποιούμε αναδευτήρα στη μαγειρική για σάλτσες και σούπες, ενώ στην ζαχαροπλαστική σε μους, σε κρέμες και γενικά σε οποιαδήποτε παρασκευή χρειάζεται ανάδευση.

Στην επαγγελματική κουζίνα ο αναδευτήρας είναι γνωστός με το όνομα φουέ. 

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί