Αλάτι Κόσερ

Αλάτι Κόσερ (Kosher)

Το αλάτι Κόσερ (Kosher) είναι αλάτι με μεγάλους ανομοιογενείς, ακατέργαστους κρυστάλλους.

Το όνομα του το πήρε λόγω του Μωσαϊκού νόμου και τους περιορισμούς της Τόρα. Αυτό γιατί κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας του κρέατος, το μέγεθος των κρυστάλλων θεωρείτε ιδανικό ώστε να τραβήξει την υγρασία από το κρέας.

Είναι ένα αλάτι το οποίο ανταποκρίνεται στα πρότυπα της εβραϊκής διατροφής κόσερ.

Το αλάτι Κόσερ όπως και ο ανθός αλατιού, είναι αλάτια με ιδιαίτερες νιφάδες. Προτείνεται να μπαίνει πάντα στο τέλος του μαγειρέματος. Αυτό γιατί μας αφήνει την αλμύρα του όμορφα στη γλώσσα μας.

Αλάτι κόσερ
Αλάτι Kosher)

Με αυτό τον τρόπο μας δίνει περισσότερο χρόνο ώστε να το επεξεργαστούμε στο στόμα μας.

Αν θέλουμε να βάλουμε σε μία συνταγή αλάτι και δεν συντρέχει θέμα θρησκείας τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χοντρό ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι.

Το συγκεκριμένο αλάτι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κρέας, ψάρι, λαχανικά αλλά και σε τουρσί όπως για παράδειγμα το giardiniera.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.