αγκινάρα Ιερουσαλήμ

Αγκινάρα Ιερουσαλήμ (topinambour)

Παρόλο που ονομάζεται αγκινάρα Ιερουσαλήμ δεν κατάγεται από εκεί αλλά από τη Βόρεια Αμερική. Επίσης δεν είναι ούτε αγκινάρα διότι είναι ένας βολβός και μάλιστα πολύ γευστικός.

Η γεύση της είναι κάτι μεταξύ αγκινάρας, πατάτας, σελινόριζας και λίγο από γλυκοπατάτα. Η υφή του βολβού είναι αμυλώδης και μαγειρεύετε όπως όλα τα αμυλώδη λαχανικά.

Η λευκή της σάρκα είναι τραγανή και γλυκιά.

Η αγκινάρα Ιερουσαλήμ αφού πρώτα καθαριστεί από τη φλούδα της πρέπει να μπει σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσει.

Στη μαγειρική μπορεί να αξιοποιηθεί ως βραστή, τηγανιτή, σε μορφή πουρέ όπως επίσης μαγειρεμένη κοκκινιστή ή λεμονάτη.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

, , ,

Comments are closed.