Αβοκάντο

Αβοκάντο

Το αβοκάντο προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Η Ελλάδα παράγει αβοκάντο και η καλύτερη εποχή του είναι απο τον Δεκέμβριο έως και τον Μαϊο.

Το αβοκάντο χωρίζεται σε τρια βασικά είδη : τα τύπου Μεξικού, τύπου Γουατεμάλας και τύπου Ινδιών.

Στην μαγειρική το αβοκάντο χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες σε κρύα ορεκτικά κ.α.

Η πιο γνωστή συνταγή με αβοκάντο είναι η σάλτσα γκουακαμόλε.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί