Πως απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά; Υπάρχει τρόπος; Η καψαϊκίνη είναι μία σύνθετη ουσία που δημιουργεί το κάψιμο. Όταν έρθει σε επαφή με τους υποδοχής της στοματικής κοιλότητας, στέλνεται ένα σήμα στον εγκέφαλο το οποίο δίνει το αίσθημα του καψίματος. Δείτε πληροφορίες για την κλίμακα Scoville εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να απαλύνουμε […]

Ουμάμι (umami)
Το ουμάμι είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό. Η γλώσσα του ανθρώπου έχει υποδοχείς για το L-γλουταμινικό, που είναι η ουσία που προκαλεί τη γεύση ουμάμι. Το ουμάμι συναντάται σε τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα L-γλουταμινικού. Τροφές με L-γλουταμινικού είναι τα ψάρια, το […]
Πρόσφατες συνταγές
-
Φακόρυζο
Φακόρυζο είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Βέβαια θα το...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο
Ένα από τα πιο νοσταλγικά γλυκά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Βούτυρο κλαριφιέ
Το βούτυρο κλαριφιέ είναι το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας διαχωρισμού...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος |
Πρόσφατα άρθρα
Μάνγκο
By Γιώργος ΑναστόπουλοςShotis puri, το ψωμί-σύμβολο της Γεωργίας
By Γιώργος ΑναστόπουλοςPaneer, το ινδικό τυρί
By Γιώργος Αναστόπουλος