Πως απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά

Πως απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά

Πως απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά; Υπάρχει τρόπος; Η καψαϊκίνη είναι μία σύνθετη ουσία που δημιουργεί το κάψιμο. Όταν έρθει σε επαφή με τους υποδοχής της στοματικής κοιλότητας, στέλνεται ένα σήμα στον εγκέφαλο το οποίο δίνει το αίσθημα του καψίματος. Δείτε πληροφορίες για την κλίμακα Scoville εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να απαλύνουμε […]

Read More
Ουμάμι (umami)

Ουμάμι (umami)

Το ουμάμι είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό. Η γλώσσα του ανθρώπου έχει υποδοχείς για το L-γλουταμινικό, που είναι η ουσία που προκαλεί τη γεύση ουμάμι. Το ουμάμι συναντάται σε τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα L-γλουταμινικού. Τροφές με L-γλουταμινικού είναι τα ψάρια, το […]

Read More