Το φρούτο Pitaya ή Dragon fruit, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υπέροχα σε γεύση εξωτικά φρούτα. Ανήκει στην οικογένεια των κάκτων. Η γεύση του είναι υπόγλυκη και έχει πολύ λίγες θερμίδες. Προέρχεται από το Μεξικό και καλλιεργείται κυρίως στην Κεντρική Αμερική, στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Αυστραλία. Ο ζουμερός καρπός του dragon fruit […]

Εμινσέ (emince)
Με τον όρο εμινσέ (emince) εννοούμε τον τρόπο κοψίματος λαχανικών και φρούτων σε λεπτές φέτες ίσου πάχους και σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τις περισσότερες φορές το συναντάμε στο κρεμμύδι, στο καρότο και στο αγγούρι. Μπορούμε να το δούμε ακόμα σε μανιτάρι, σε πατάτα, κ.α. Τον τρόπο αυτό τον χρησιμοποιούμε σε φαγητά που θέλουμε να φαίνονται τα […]

Ντούριαν (Durian)
Το Ντούριαν είναι ένα εξωτικό φρούτο με ιδιαίτερο σχήμα. Παράγεται στην Ταϊλάνδη. Μοιάζει με αγκαθωτή μπάλα μεγέθους πεπονιού, μήκους 30 εκατοστών, διαμέτρου 15 εκατοστών, βάρους έως και τα 5 κιλά. Το χρώμα του κυμαίνεται από πράσινο έως κόκκινο. Η σάρκα του έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα και είναι κρεμώδης σαν το τυρί ροκφόρ. Το φρούτο αυτό […]

Πως απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά
Πως απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά; Υπάρχει τρόπος; Η καψαϊκίνη είναι μία σύνθετη ουσία που δημιουργεί το κάψιμο. Όταν έρθει σε επαφή με τους υποδοχής της στοματικής κοιλότητας, στέλνεται ένα σήμα στον εγκέφαλο το οποίο δίνει το αίσθημα του καψίματος. Δείτε πληροφορίες για την κλίμακα Scoville εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να απαλύνουμε […]

Ουμάμι (umami)
Το ουμάμι είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό. Η γλώσσα του ανθρώπου έχει υποδοχείς για το L-γλουταμινικό, που είναι η ουσία που προκαλεί τη γεύση ουμάμι. Το ουμάμι συναντάται σε τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα L-γλουταμινικού. Τροφές με L-γλουταμινικού είναι τα ψάρια, το […]
Πρόσφατες συνταγές
-
Χταπόδι με μανιτάρια, κολοκυθάκια και ντοματίνια
Χταπόδι με μανιτάρια, κολοκυθάκια και ντοματίνια θα φτιάξουμε σήμερα προσπαθώντας...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Παντζάρια σαλάτα με σκόρδο, σέλερι και λεμόνι
Παντζάρια σαλάτα με σκόρδο, σέλερι και λεμόνι είναι η σημερινή...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Ρύζι γεμιστό με κοτόπουλο αλα ρεν
Ρύζι γεμιστό με κοτόπουλο αλα ρεν είναι η σημερινή μας...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος |
Πρόσφατα άρθρα
Πως ξαλμυρίζεται ο παστός μπακαλιάρος
By Cookfood TeamDulce de batata
By Γιώργος ΑναστόπουλοςVinsanto (Βίνσαντο)
By Γιώργος Αναστόπουλος