Το χέρι του Βούδα (Buddha’s hand)

Το χέρι του Βούδα (Buddha’s hand)

Το χέρι του Βούδα (Buddha’s hand) είναι ένα ξεχωριστό φρούτο της οικογένειας των κίτρων. Είναι ένα πολύ παράξενο είδος κιτρολέμονου του οποίου ο καρπός είναι χωρισμένος σε τμήματα που θυμίζουν δάχτυλα. Το φρούτο αποτελείται από μία παχιά φλούδα με λίγη σάρκα στο εσωτερικό του και καθόλου χυμό. Ευδοκιμεί στην Ασία και το όνομα του το […]

Διαβάστε περισσότερα
Τσίπα, Στάκα και Στακοβούτυρο!!! Τι είναι και πως φτιάχνονται;

Τσίπα Στάκα και Στακοβούτυρο!!! Τι είναι και πως φτιάχνονται;

Τσίπα Στάκα και Στακοβούτυρο!!! Για τον περισσότερο κόσμο το πιο γνωστό είναι το στακοβούτυρο. Για να φτιάξουμε όμως στακοβούτυρο θα πρέπει πρώτα να φτιάξουμε στάκα. Ναι, αλλά για να φτιάξουμε στάκα θα πρέπει να έχουμε τσίπα!! Πάμε λοιπόν να τα ξεδιαλύνουμε τα πράγματα. Αρχικά ποια είναι η τσίπα; Η τσίπα είναι η κρούστα ή πέτσα […]

Διαβάστε περισσότερα
sous-vide-cooking

Η μέθοδος Sous vide (Σου βιντ)

Το Sous vide (Σου βιντ) είναι η γαλλική έκφραση που χρησιμοποιείτε για να περιγράψει την έννοια “υπό κενό”. Είναι μια τεχνική όπου τα συστατικά τοποθετούνται σε πλαστική σακούλα σφραγισμένη σε κενό αέρος και μαγειρεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία (συνήθως από 45 -75° C). Η όλη διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια μιας ράβδου που ονομάζετε roner ή […]

Διαβάστε περισσότερα
Kisra (κίσρα)

Kisra (κίσρα)

Το Kisra (κίσρα) είναι ένα παραδοσιακό σπογγώδες επίπεδο ψωμί το οποίο παρασκευάζεται στο νότιο Σουδάν αλλά και στο Τσάντ. Φτιάχνεται από αλεύρι σόργου (κεχρί) ή σιτάρι Το βρίσκουμε σε δύο διαφορετικές μορφές. Η πρώτη είναι σε λεπτά φύλλα και η δεύτερη ως κουάκερ. Το Kisra (κίσρα) σε λεπτά φύλλα είναι γνωστό με την ονομασία kisra […]

Διαβάστε περισσότερα
brie (μπρι)

Brie (μπρι)

Το brie (μπρι) παράγεται στην περιοχή της Brie στην πόλη Meaux, που βρίσκεται στα ανατολικά του Παρισιού. Αυτό το κλασικό γαλλικό τυρί χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Παρόλο που λατρεύετε για περισσότερα από 400 χρόνια, η δημοτικότητα του αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του 19° αιώνα. Ο άνθρωπος που το διέδωσε είναι ο Γάλλος πολιτικός Talleyrand […]

Διαβάστε περισσότερα
αργοψημένο χοιρινό

Ας μάθουμε τι είναι το slow cooking

Το slow cooking είναι ο καλύτερος τρόπος κατά τη γνώμη μας, για να μαγειρέψουμε μεγάλα κομμάτια κρέατος, γαλοπούλας και ολόκληρων κοτόπουλων. Το μαγείρεμα χαμηλής θερμοκρασίας (slow cooking) είναι μία τεχνική μαγειρέματος στην οποία χρησιμοποιούμε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτές κυμαίνονται από περίπου 45 έως 90°C όσον αφορά την μέθοδο sous vide ενώ όσον αφορά το ψήσιμο […]

Διαβάστε περισσότερα