Το Germknödel είναι ένα παραδοσιακό αυστριακό γλυκό, ιδιαίτερα δημοφιλές τον χειμώνα κυρίως στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Πρόκειται για ένα μεγάλο αφράτο ζυμαρένιο “ψωμάκι” (είδος ντάμπλινγκ) από γλυκιά ζύμη, το οποίο είναι γεμιστό με μία σκούρα πηχτή μαρμελάδα από δαμάσκηνο. Συνήθως βράζεται στον ατμό, αλλά μπορεί επίσης να ψηθεί ή να τηγανισθεί ελαφρώς. Πως σερβίρουμε […]

Σαγιότ
Το σαγιότ (Sechium edule) ή chayote, είναι ένα βρώσιμο φυτό που ανήκει στην οικογένεια Cucurbitaceae, την ίδια οικογένεια με τα κολοκυθάκια, τα αγγούρια και τις κολοκύθες. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κεντρική και στην Λατινική Αμερική, την Ασία και κάποιες τροπικές περιοχές, αλλά καλλιεργείται και στην Ελλάδα κυρίως ως ερασιτεχνική ή εξωτική καλλιέργεια. Η σάρκα του […]

Chimichanga
Τραγανό εξωτερικά και πλούσιο εσωτερικά, το chimichanga είναι μια σπεσιαλιτέ της αμερικανικής νοτιοδυτικής κουζίνας, ιδιαίτερα της πολιτείας της Αριζόνα. Είναι παρόμοιο με το μπουρίτο, με τη διαφορά ότι είναι τηγανητό. Συνήθως, γεμίζεται με κρέας βοδινό, κοτόπουλο ή χοιρινό και συνδυάζεται με ρύζι, φασόλια, πιπεριές τσίλι ή jalapeño, κρεμμύδια, σκόρδο και διάφορες σάλτσες. Το τριμμένο τυρί […]

Μουσακάς (Moussaka)
Ο μουσακάς (Moussaka) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας που αποτελείται κυρίως από μελιτζάνες, μαγειρεμένο κοκκινιστό κιμά και μπεσαμέλ. Ο τρόπος παρασκευής του μουσακά διαφέρει ανάλογα με την περιοχή, αλλά η βασική του μορφή περιλαμβάνει μελιτζάνες τηγανιτές, κιμά μαγειρεμένο με μπόλικο κρεμμύδι και αρκετή κόκκινη σάλτσα και μπαχαρικά, όπως κανέλα, μπαχάρι και γαρύφαλλο. Στη […]

Αρνί στη σούβλα
Το Αρνί στη Σούβλα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η τέχνη της Μεσογειακής Γαστρονομίας!! Η σούβλα, είναι ένα αρχαίο εργαλείο μαγειρικής. Εδώ και αιώνες αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής και της κουλτούρας στις περιοχές της Μεσογείου. Παρόλο που στη σούβλα μπορούμε να ψήσουμε διάφορα κρέατα είτε μεγάλα είτε μικρότερα, το αρνί είναι συνυφασμένο με αυτή […]

Κουνέλι
Το κουνέλι είναι ένα κρέας που χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως, ιδιαίτερα στη μεσογειακή, τη γαλλική και την κινεζική. Έχει λευκό κρέας, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, χαμηλό σε λιπαρά και με λεπτή, ελαφρώς γλυκιά γεύση. Ποικιλίες κουνελιού για μαγείρεμα Υπάρχουν διάφορες ράτσες κουνελιών που εκτρέφονται ειδικά για το κρέας τους, όπως: Το κρέας […]
Πρόσφατες συνταγές
-
Φρέσκια ζύμη ζυμαρικών με μαϊντανό
Φρέσκια ζύμη ζυμαρικών με μαϊντανό επιχειρούμε να φτιάξουμε σήμερα και...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Κρεμμύδι γκρατέν γεμιστό με κιμά
Κρεμμύδι γκρατέν γεμιστό με κιμά σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Ζωμός ψαριού
Ο ζωμός ψαριού είναι ένα διαυγές υγρό που παρασκευάζεται από...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος |
Πρόσφατα άρθρα
Germknödel
By Γιώργος ΑναστόπουλοςΣαγιότ
By Γιώργος ΑναστόπουλοςChimichanga
By Γιώργος Αναστόπουλος