Καθώς οι διατροφικές μας συνήθειες αλλάζουν, νέοι όροι κάνουν την εμφάνισή τους. Ένας από αυτούς είναι και ο pescatarian. Τι εννοούμε με τον όρο pescatarian; Είναι μία αγγλική λέξη η οποία προέρχεται από το ιταλικό pesce που σημαίνει ψάρι. Η ένωση του pesce και του vegetarian δημιούργησε το pescatarian. Τον όρο αυτό τον χρονολογούμε από […]

Μείγμα 5 μπαχαρικών (five spices powder)
Τι είναι το μείγμα 5 μπαχαρικών (five spices powder); Τι γεύση έχει; Πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας; Πως το χρησιμοποιούμε στην μαγειρική; Αυτά και πολλά άλλα θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε σήμερα προσδοκώντας να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το μείγμα μπαχαρικών. Το five spices είναι ένας συνδυασμός περισσότερων μπαχαρικών από πέντε. Πόσο οξύμωρο ακούγεται ένα […]

Πως κρατάμε ένα μαχαίρι του σεφ
Πως κρατάμε ένα μαχαίρι του σεφ; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ώστε να έχουμε πρώτα από όλα ασφάλεια και κατά δεύτερον ένα σωστό και ακριβές κόψιμο; Μπορεί να έχουμε ένα υπέροχο και ακριβό μαχαίρι το οποίο με λάθος χειρισμό να γίνεται εμπόδιο στη δουλειά μας. Κρατώντας ένα μαχαίρι θα πρέπει να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. […]

Πως σπάμε ένα αυγό
Πολλές φορές μπορεί να έχετε αναρωτηθεί πως σπάμε ένα αυγό. Υπάρχει κάποιος τρόπος και αν ναι, ποιος είναι αυτός; Σε όσους αρέσει το μαγείρεμα και το εξασκούν είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά ίσως να έχει περάσει από το μυαλό τους η ερώτηση πως σπάμε ένα αυγό ώστε να μην έχουμε τσόφλια ή να μην σπάσει ο […]

Cherimoya (Τσεριμόγια)
Θέλοντας να γνωρίσουμε νέα φρούτα από άλλες χώρες, σας παρουσιάζουμε την Cherimoya (Τσεριμόγια)!! Από που προέρχεται, που καλλιεργείται, πως το τρώγεται, ποια είναι η γεύση του και πολλά άλλα που θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά. Αρχικά τι είναι η Cherimoya (Τσεριμόγια); Είναι φρούτο μεγάλου μεγέθους, ωχροπράσινου χρώματος με νότες καφέ […]

Oliebollen το απόλυτο Πρωτοχρονιάτικο ντόνατς της Ολλανδίας
Γιορτινές ημέρες στην Ολλανδία και οι δρόμοι έχουν γεμίσει με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά ή καρότσια τα οποία φτιάχνουν και πουλάνε Oliebollen. Αυτές οι νόστιμες λιχουδιές είτε σκέτες είτε γεμιστές είναι το σήμα κατατεθέν την παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ολλανδία. Τι είναι τα Oliebollen; Μικρές μπαλίτσες 5 εκατοστών που ψήνονται σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και […]
Πρόσφατες συνταγές
-
Μοσχαρίσια ουρά μπραιζέ με μανιτάρια
Η μοσχαρίσια ουρά μπραιζέ με μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Αρνί Ναβαρέν
Το αρνί Ναβαρέν είναι ένα Γαλλικό στιφάδο με φρέσκα γογγύλια,...
Recipe by Cookfood Team | -
Ζυμαρικά μαύρου σκόρδου με μανιτάρια
Το μαύρο σκόρδο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος |
Πρόσφατα άρθρα
Τι εννοούμε με τον όρο pescatarian;
By Γιώργος ΑναστόπουλοςΜείγμα 5 μπαχαρικών (five spices powder)
By Γιώργος ΑναστόπουλοςΠως κρατάμε ένα μαχαίρι του σεφ
By Γιώργος Αναστόπουλος