Το delmonico steak είναι ένας μύθος που διαρκώς ψάχνει να βρει την αλήθεια του. Αυτή η αλήθεια όμως είναι δύσκολο να εξακριβωθεί καθώς δεν υπάρχει πλέον κανείς να την επιβεβαιώσει. Η ιστορία του λέγεται πως ξεκινά μεταξύ του 1840 και 1850. Το όνομα του το πήρε από το delmonico’s, ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Παρότι […]

Τουρσί τζίντζερ (pickled sushi ginger) ή (gari)
To τουρσί τζίντζερ το συναντάμε συνήθως παρέα με σούσι. Είναι ιδανικό για να καθαρίσει τον ουρανίσκο αλλά και να ενισχύσει τις υπόλοιπες γεύσεις. Κρίνεται απαραίτητο συνοδευτικό ενός γεύματος σούσι. Το πλεονέκτημά του είναι ότι δεν αφήνει καθόλου επίγευση στο στόμα ενώ η γεύση του είναι γλυκιά και πικάντικη. Το συναντάμε σε δύο μορφές που έχουν […]

Λεμονόχορτο
Το λεμονόχορτο είναι ένα αρωματικό βότανο με νότες εσπεριδοειδών και τζίντζερ. Στην ακατέργαστη μορφή του είναι πικάντικο με τους σκληρούς του τόνους να μαλακώνουν καθώς μαγειρεύονται. Ενώ μαγειρεύεται αποδίδει μία σύνθετη, λεμονάτη λουλουδένια γεύση. Καλλιέργεια Το λεμονόχορτο καλλιεργείται στην Ασία, την Αυστραλία και την Αφρική. Ψηλώνει αρκετά, ο μίσχος του έχει μία ζωηρή πράσινη απόχρωση. […]

Μαύρο σκόρδο, μια υπερτροφή στο πιάτο μας
Όλα ξεκίνησαν μία δεκαετία πριν σε ένα μικρό κτήμα στο Κατηχώρι Πηλίου. Εκεί ο Παναγιώτης Γανωτής και ο Γρηγόρης Χέλμης δημιούργησαν ένα εξαιρετικό προϊόν, το μαύρο σκόρδο. Η ιστορία του μαύρου σκόρδου Το 2012 ο Παναγιώτης, ξεκινά να πειραματίζεται φτιάχνοντας αρχικά μία μικρή μονάδα παραγωγής μανιταριών Παράλληλα στο κτήμα ‘’εξοχικό’’ όπως το έλεγαν, παρήγαγε […]

Ντεγκρεσέ (degraisser)
Ο γαστρονομικός όρος Ντεγκρεσέ (degraisser) χρησιμοποιείται στη μαγειρική όταν θέλουμε να αφαιρέσουμε το λίπος από ένα παρασκεύασμα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε καθώς μαγειρεύεται είτε μετά το τέλος του μαγειρέματος. Πως γίνεται αυτή η διαδικασία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος; Ο όρος Ντεγκρεσέ (degraisser) χρησιμοποιείται σε φαγητά τα οποία βράζουν. Τέτοια φαγητά μπορεί να είναι […]

Ντεγκλασέ (deglacer)
Το Ντεγκλασέ (deglacer) είναι γαστρονομικός όρος και χρησιμοποιείται για μία συγκεκριμένη ενέργεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για την αποκόλληση των θρεπτικών ουσιών που βρίσκονται στον πάτο μίας κατσαρόλας ή ενός ταψιού ή ενός τηγανιού. Πως γίνεται αυτή η διαδικασία; Αρχικά να εξηγήσουμε πώς κολλάνε αυτές οι ουσίες στον πάτο ενός […]
Πρόσφατες συνταγές
-
Πικάνια με πατάτες country
Παρόλο που γνωρίζουμε την πικάνια από την δεκαετία του 70,...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Μοσχαρίσιο σνίτσελ σε πανάδα φιστικιού
Μία εύκολη, γρήγορη και άκρως γευστική συνταγή είναι το μοσχαρίσιο...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Κατσικάκι με πατάτες στον ξυλόφουρνο
Κυριακή στο χωριό και τι πιο ωραίο από το να...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος |
Πρόσφατα άρθρα
Delmonico steak (μπριζόλα Ντελμόνικο)
By Γιώργος ΑναστόπουλοςΤουρσί τζίντζερ (pickled sushi ginger) ή (gari)
By Γιώργος ΑναστόπουλοςΛεμονόχορτο
By Γιώργος Αναστόπουλος