Το Ragù alla Pugliese είναι μια παραδοσιακή ιταλική σάλτσα κρέατος που προέρχεται από την περιοχή της Απουλίας, που βρίσκεται στη νότια Ιταλία. Είναι μια αργά μαγειρεμένη σάλτσα που συνήθως παρασκευάζεται με χοιρινό, συμπεριλαμβανομένων κομματιών όπως παϊδάκια ή λουκάνικο, συχνά σε συνδυασμό με ντομάτες ενώ μερικές φορές προστίθεται κόκκινο κρασί. Το Ragù alla Pugliese σερβίρεται συνήθως […]

Pissaladière
Το Pissaladière είναι ένα φαγητό που προέρχεται από την περιοχή της Προβηγκίας στη νότια Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα, τη Νίκαια. Έχει πολλές ομοιότητες με την πίτσα, αλλά έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά με επικαλύψεις που την κάνουν μοναδική. Η ιστορία του Το όνομα του πιάτου προέρχεται από τη γαλλική φράση ”pèi salat”, που μεταφράζεται σε παστό ψάρι το οποίο […]

Sauce Forestière
Η sauce Forestière είναι μια κλασική γαλλική σάλτσα που μεταφράζεται σε “σάλτσα δάσους”. Συνδέεται βαθιά με ρουστίκ, γήινες γεύσεις εμπνευσμένες από το δάσος, ιδιαίτερα με άγρια μανιτάρια. Το καθοριστικό χαρακτηριστικό της σάλτσας Forestière είναι η χρήση μανιταριών, τυπικά άγριων ποικιλιών όπως porcini, shiitake ή morchella, τα οποία παρέχουν μια γήινη και πλούσια σε umami γεύση. […]

Αλάτι σέλερι (celery salt)
Το αλάτι σέλερι (celery salt) είναι ένα μπαχαρικό που παρασκευάζεται από σπόρους σέλινου που έχουν αλεστεί και αναμειχθεί με αλάτι. Πρόκειται για μια αρωματική προσθήκη που χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές για να δώσει γεύση. Το σέλερι περιέχει φυσικό οργανικό νάτριο το οποίο είναι πιο ασφαλές στην κατανάλωση από ότι το ιωδιωμένο νάτριο που περιέχει το […]

Chicago-style hot dog
Το Chicago-style hot dog είναι ένα εμβληματικό φαγητό με πλούσια ιστορία που έχει τις ρίζες του στη μεταναστευτική κουλτούρα του Σικάγο και στις παραδόσεις της εργατικής τάξης. Ο ξεχωριστός συνδυασμός γαρνιτούρας και η μέθοδος προετοιμασίας, το ξεχωρίζει από άλλα τοπικά στυλ χοτ ντογκ. Ποια είναι η ιστορία του Chicago-style hot dog Το Chicago-style hot dog […]

Παστιτσάδα
Η παστιτσάδα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και αποτελεί μια από τις πιο γνωστές εκφάνσεις της Επτανησιακής κουζίνας. Πρόκειται για ένα πιάτο βαθιά συνδεδεμένο με την πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομιά του νησιού, το οποίο αντανακλά έντονα τις επιρροές της Βενετοκρατίας. Η παστιτσάδα συνδέεται με την περίοδο της βενετσιάνικης κατοχής στα Επτάνησα (14ος-18ος αιώνας). Η […]
Πρόσφατες συνταγές
-
Γιουβέτσι γαρίδας με λάδι τρούφας
Το γιουβέτσι γαρίδας με λάδι τρούφας αποτελεί ένα από τα...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Γίγαντες με πιπεριές
Το φαγητό γίγαντες με πιπεριές αποτελεί ένα παραδοσιακό πιάτο της...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος | -
Αμερικάνικο cheesecake φούρνου
Το αμερικάνικο cheesecake φούρνου διαφέρει από τα άλλα cheesecake κυρίως...
Recipe by Γιώργος Αναστόπουλος |
Πρόσφατα άρθρα
Ragù alla Pugliese
By Γιώργος ΑναστόπουλοςPissaladière
By Γιώργος ΑναστόπουλοςSauce Forestière
By Γιώργος Αναστόπουλος