Το Μπρινουάζ (brunoise) μπορούμε να το πούμε και μικρό καρέ. Είναι τρόπος κοπής λαχανικών με το μέγεθος του να είναι στα 3 χιλιοστά η κάθε πλευρά. Για να κόψουμε μπρινουάζ αρχικά κόβουμε λεπτές λωρίδες όπως το ζουλιέν. Στη συνέχεια κόβουμε μικρά καρεδάκια. Τα λαχανικά που κόβουμε με αυτό τον τρόπο τα χρησιμοποιούμε για να δώσουμε […]

Ugali
Ugali, ένα ιδανικό συμπλήρωμα για σούπες και μαγειρευτά. Παρασκευάζεται από χυλό καλαμποκιού και είναι πολύ διάσημο στην Κένυα. Είναι ένας χυλός παρόμοιος με την πολέντα Πριν το 19° αιώνα οι κύριοι σπόροι που παράγονταν και καταναλώνονταν στην Κένυα ήταν το κεχρί και το σόργο. Το καλαμπόκι εισήχθη στην Κένυα από Πορτογάλους εμπόρους. Αρχικά το παρήγαγαν […]

Μπραιζέ (braises) και μαγειρευτά (stew); Ποιά η διαφορά τους;
Οι τεχνικές μπραιζέ (braises) και μαγειρευτά (stew) είναι γνωστές ως συνδυαστικές μέθοδοι μαγειρέματος. Ξεκινούν και οι δύο με θωράκισμα σε λίπος αλλά τελειώνουν με σιγοβράσιμο σε υγρό στοιχείο. Συνδυάζουν δηλαδή δύο μεθόδους θερμότητας, αυτές της ξηρής αλλά και της υγρής! Τα καταλληλότερα προϊόντα για μαγείρεμα με αυτές τις μεθόδους είναι τα κρέατα. Παραδοσιακά το μπραιζέ […]

Η σημασία της συστηματικής ταξινόμησης των ψαριών, το παράδειγμα του κέφαλου
Η σημασία της συστηματικής ταξινόμησης των ψαριών θεωρείται αναγκαία και συνάμα κατατοπιστική. Η συστηματική ταξινόμηση αποτελεί το σύνολο των θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων που χρησιμοποιούνται στη βιολογία προκειμένου να ταξινομηθεί και να καταταχθεί ένας ζωντανός οργανισμός. Οι στόχοι της συστηματικής ταξινόμησης είναι πολλοί. Οι βασικότεροι είναι οι εξής: H ανακάλυψη όλων των ειδών των ζώων. […]

Σαλάτα “Olivier”
Σαλάτα “Olivier”…μία συνταγή που χάθηκε αλλά ζει πάνω από έναν αιώνα! Πόσο όμορφο και πόσο τιμητικό ένα φαγητό να παίρνει το όνομα του δημιουργού του. Έτσι και η Σαλάτα “Olivier” ή όπως την ξέρουν οι περισσότεροι “Ρωσική σαλάτα”. Εμπνευστής της ο Γάλλος Σεφ Lucien Olivier ο οποίος το 1860 εργαζόταν στο πολυτελές εστιατόριο της […]

Τηγάνισμα: μία μέθοδος, πολλές τεχνικές!
Το τηγάνισμα είναι το μαγείρεμα φαγητού σε λάδι ή άλλο λίπος και όπως είναι αυτονόητο, ταξινομείται ως μέθοδος μαγειρέματος σε λιπαρά. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα τρόφιμα αναποδογυρίζονται μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για αυτό τον σκοπό χρησιμοποιούμε λαβίδες ή σπάτουλα ή άλλες φορές εώς και μια συγκεκριμένη κίνηση του […]
Recent Recipes
-
Σάλτσα ντεμι γκλας
Η σάλτσα ντεμι γκλας είναι μία από τις βασικότερες σάλτσες...
Recipe by Cookfood Team | -
Ψητό παντζάρι
Ψητό παντζάρι!!! Πως όμως το πετυχαίνουμε αυτό; Οι περισσότεροι γνωρίζουμε...
Recipe by Cookfood Team | -
Πουρές σελινόριζας
Πουρές σελινόριζας, ίσως να είναι και από τους πιο γευστικούς...
Recipe by Cookfood Team |