Mangalitsa

Mangalitsa ένα από τα καλύτερα χοιρινά στο κόσμο

Τo ιδιαίτερο χοιρινό Mangalitsa (γνωστό και ως Mangalica ή Mangalitza ) θεωρείται ως εθνικός γαστρονομικός θησαυρός της Ουγγαρίας. Χαρακτηριστικό αυτής της ουγγρικής φυλής χοίρου είναι το έντονο ενδομυϊκό λίπος το οποίο μπορεί να φτάσει σε ποσοστό κάλυψης άνω του 60% την στιγμή που ο συμβατικός χοίρος καλύπτει ένα ποσοστό της τάξης του 20%. Η ιδιαιτερότητα […]

Διαβάστε περισσότερα
Green PawPaw Curry

Green PawPaw Curry

Το Green PawPaw Curry, γνωστό και ως “Gaeng Som Pak Ruam” στην ταϊλανδέζικη κουζίνα, είναι ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο που παρουσιάζει ένα μείγμα γεύσεων και υφών, χαρακτηριστικό της ταϊλανδέζικης μαγειρικής. Το πιάτο περιλαμβάνει συνήθως πράσινη παπάγια. Το συναντάμε επίσης και με άλλα συστατικά όπως ψάρια, πάστα γαρίδας, σάλτσα ψαριού, χυμό λάιμ, τσίλι Ταϊλάνδης, σκόρδο και […]

Διαβάστε περισσότερα
Μαντολίνο

Μαντολίνο

Το μαντολίνο είναι κοπτικό εργαλείο με πολλές και διαφορετικές δυνατότητες κοπής. Στην αγορά συναντάμε πολλά και διαφορετικά μαντολίνα ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε στην κουζίνα. Υπάρχουν τα οικιακά μαντολίνα τα οποία αποτελούνται από μία κοφτερή λάμα και χρησιμοποιούνται συνήθως για την κοπή λάχανου ή κάποιου άλλου λαχανικού το οποίο θέλουμε να κόψουμε […]

Διαβάστε περισσότερα
Finger lime

Finger lime

Το Finger lime με την επιστημονική ονομασία ”Citrus australasica” είναι επίσης γνωστό και ως αυστραλιανό δαχτυλίδι ή χαβιάρι λεμονιού. Είναι ένα μοναδικό και εξωτικό εσπεριδοειδές της Αυστραλίας και πιο συγκεκριμένα στα τροπικά δάση του Κουίνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία. Έχει κερδίσει δημοτικότητα για τον χαρακτηριστικό πολτό του που μοιάζει με χαβιάρι και τις ευέλικτες […]

Διαβάστε περισσότερα
Σαλάτα κόσλοου (coleslaw)

Η ιστορία της σαλάτας Κόσλοου (Coleslaw)

Η ιστορία της σαλάτας Κόσλοου (Coleslaw) είναι πλούσια και εκτείνεται αρκετούς αιώνες πίσω καθώς χρονολογείται από την αρχαιότητα!! Ο όρος Coleslaw προέρχεται από την ολλανδική λέξη “koolsla”, μια συντομευμένη μορφή του “koolsalade”, που μεταφράζεται σε “λαχανοσαλάτα”. Η συνταγή μεταφέρθηκε στην Αμερική από Ολλανδούς αποίκους. Αρχικά έφτασε το 1700 στη Νέα Υόρκη όπου εκείνη την εποχή […]

Διαβάστε περισσότερα
Oca (Oxalis tuberosa), η Περουβιανή ρίζα

Oca (Oxalis tuberosa), η Περουβιανή ρίζα

Η Oca (Oxalis tuberosa) είναι ένα πολυετές φυτό που καλλιεργείται παραδοσιακά στην περιοχή των Άνδεων για τους εδώδιμους κονδύλους του. Το Oxalis tuberosa, κοινώς γνωστό ως oca, αναπτύχθηκε παράλληλα με τις παρόμοιες καλλιέργειες κονδύλων πατάτας, ulluco και mashua. Οι κόνδυλοι του είναι συνήθως μακρόστενοι, ζωηρά χρωματισμένοι, κυρίως σε κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα και συχνά […]

Διαβάστε περισσότερα