Το iceberg ανήκει στην οικογένεια των μαρουλοειδών, η υφή του είναι τραγανή και η γεύση του δροσιστική.
Όπως τα περισσότερα φυλλώδη χόρτα, το iceberg έχει χαμηλές θερμίδες, ζάχαρη και λίπος. Έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό από πολλά άλλα είδη μαρουλιού.
Παρόλο που τα πιο σκούρα και πολύχρωμα μαρούλια όπως το μαρούλι κόκκινου φύλλου ή το σπανάκι έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά το iceberg μπορεί να έχει θέση σε ένα γεύμα υγιεινής διατροφής.
Το iceberg έχει πιο ήπια γεύση σε σχέση με τα άλλα είδη μαρουλιών, το οποίο το καθιστά προσαρμόσιμο σε πολλές σαλάτες αλλά και σε συνταγές.
Κατά την αγορά του προσέχουμε να μην έχει χαλαρά φύλλα και να μην έχει καφέ κηλίδες.
Το πλένουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο καλυμμένο με μία βρεγμένη πετσέτα για 2 μέρες.
Μαγειρική αξιοποίηση
Εκτός από την προσθήκη του iceberg σε σαλάτες είτε μόνο του σαν κύριο υλικό είτε σε συνδυασμό με άλλα μαρούλια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ωμή μορφή σάντουιτς και σε burger αλλά και σε μαγειρεμένη μορφή όπως ντολμάδες και φρικασέ.
Η ιδιαιτερότητα του είναι πως, επειδή έχει ήπια γεύση δεν επηρεάζει το σύνολο του υπόλοιπου φαγητού.
Comments are closed.